NWA Wielerwedstrijd

Vrijdag 30 Augustus – ELMOS Cycling day

Viptent, Statieplein Noorderwijk (Morkhovenseweg 153)

15u nieuwelingen – Berkemus Criterium

Vanaf dit jaar starten we ook met de jeugd, de jonge wielrenners rijden een wedstrijd over 63 km met stevige premies en andere prijzen.
Wie wordt de nieuwe Boonen of de volgende Van Aert?
Geen of weinig tactiek, gewoon keihard fietsen.

19u  Wielertoeristen (VWV) – Vinhmm Champagnekoers

De “Grote prijs Elmos” trekt elk jaar wielertoeristen aan uit heel de Kempen en ver daarbuiten. In een wedstrijd over 59 km gaan we op zoek naar een 3 winnaars, eentje jonger dan 45, eentje daarboven en natuurlijk onze Herentalse kampioen. De renners kunnen onderweg veel Cava en premies verdienen. Iedereen met of zonder vergunning mag starten en met elk jaar meer dan 100 wielrenners is dit gewoon een topavond!

Start: Morkhovenseweg 153 (VIP Tent)
Voortkapelseweg
Schommestraat
Zandhoevestraat
Hoogton
Witbos
Aankomst Morkhovenseweg.
21 ronden van 2,8 km = 59km

 

Details 
Start en aankomst op de Morkhovenseweg 153 aan het pleintje over Berkemus waar ook de VIP-tent zal staan. Vertrek in de richting van Voortkapel over de Voortkapelseweg en rechts afdraaien naar Schommestraat, links afslaan naar Zandhoevestraat en aan het einde oversteken naar Hoogton, om zo via Witbos opnieuw aan de Morkhovenseweg te komen, linksaf te draaien richting Morkhoven. De verkeersproblematiek is minimaal, omdat mensen uit richting Morkhoven – Heist op Berg het parkoers kunnen volgen richting Voortkapel-Westerlo en verder via Hoogton – Herentals. Mensen uit Noorderwijk – Herentals volgen eveneens het parkoers om te rijden richting Morkhoven- Heist op den Berg of Voortkapel – Westerlo.